BHV-herhaling

Doel van de opleiding:
Na afloop van deze opleiding kan de cursist adequaat handelen bij een (nood)situatie binnen het bedrijf, waarbij levensreddend handelen, ontruimen of het blussen van een kleine brand noodzakelijk is.

Doelgroep:
Deze opleiding is bestemd voor iedereen die beschikt over een afgeronde opleiding Bedrijfshulpverlening (BHV) met een geldig diploma Bedrijfshulpverlening (BHV).

Wat doet een BHV’er?
Een BHV’er brengt in geval van nood werknemers en klanten van een bedrijf in veiligheid. Dit kan door het ontruimen van een gebouw, verlenen van eerste hulp en/of blussen van een beginnende brand.

Inhoud van de opleiding:
In opleiding bijscholing Bedrijfshulpverlening (BHV) komen de belangrijkste onderdelen uit de basiscursus aan bod. Daarnaast worden nieuwe inzichten gemeld en wordt er een oefening gehouden om uw vaardigheden op peil te houden.

Inclusief:
Bij de opleiding is het cursusmateriaal, diplomering (inclusief een pasje op creditcardformaat met een persoonsgebonden diplomanummer) en koffie en thee inbegrepen.

Duur van de opleiding:
De opleiding duurt acht uur en wordt in een dag gegeven. Een mogelijkheid voor een andere indeling bestaat.

Afsluiting:
Wanneer u aan de beoordelaar laat zien dat u over de benodigde kennis en vaardigheden beschikt, wordt de geldigheid van het diploma met een jaar verlengd.

Toelatingsvoorwaarden:
Om tot deze bijscholing toegelaten te worden, dient u te beschikken over een afgeronde opleiding Bedrijfshulpverlening (BHV) en een geldig diploma Bedrijfshulpverlening (BHV). U dient de Nederlandse taal op een redelijk spraak-, lees- en schrijfniveau te beheersen, daarnaast is het van belang dat de u fysiek in staat bent om alle handelingen uit te voeren.

Vrijstellingen en eerder verworven competenties (EVC’s):
Voor deze opleiding bestaat er een mogelijkheid voor het aanvragen van vrijstellingen op basis van eerder verworven competenties of reeds behaalde certificaten/diploma’s. Wanneer u in het bezit bent van een geldig diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis, dan hoeft u alleen het deel Brandbestrijding & Ontruiming (BO) te volgen. U kunt dan vrijstelling aanvragen voor het deel Levensreddende handelingen (LEH).

Locatie:
De opleiding kan op een opleidingslocatie van Medicales worden gegeven. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de opleiding binnen uw bedrijf te verzorgen.

Kosten: 
Wanneer u de opleiding vanuit open inschrijving bij ons op de opleidingslocatie volgt, een incompanytraining wenst of wanneer u met een groep bent, kunt u te allen tijde een offerte aanvragen.


Opleidingscode : ME-022012