Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH

Doel van de opleiding:
Na afloop van deze opleiding kan de cursist adequaat handelen bij een gezondheidsverstoring waarbij alcohol of drugs in het spel zijn.

Doelgroep:
Deze opleiding is bestemd voor iedereen die meer wil weten over de specifieke inwerking van verdovende middelen op een lichaam en welke eerste hulp hierbij het beste verleend kan worden. In het bijzonder kunnen dit medewerkers binnen de horeca (uitgaansleven) of beveiliging zijn.

Wat doet een EHBD’er?
Als EHBD’er verleent u eerste hulp aan slachtoffers die door het gebruik van verdovende middelen een uiteenlopende hulpvraag hebben. Tijdens de opleiding leert u de meest voorkomende ziektebeelden herkennen en hierop in te spelen.

Inhoud van de opleiding:
In het programma van de opleiding worden de volgende onderwerpen behandeld:
- Inleiding in de EHBD;
- Basis van de eerste hulp;
- Gezondheidsverstoringen behorend bij verdovende middelen;
- Handelingen die naar aanleiding van de gezondheidsverstoringen ondernomen dienen te worden;
- Behandelen van een bewusteloos persoon (stabiele zijligging).

Bij het overbrengen van de leerstof wordt gebruik gemaakt van simulatiemateriaal (drugsdemokoffer). Daarnaast zorgt de instructeur voor een interactieve leeromgeving door het gebruik van verschillende didactische vaardigheden.

Inclusief:
Bij de opleiding is het cursusmateriaal, certificeringering (inclusief een pasje op creditcardformaat met een persoonsgebonden certificaatnummer) en koffie en thee inbegrepen.

Duur van de opleiding:
De opleiding duurt tien uur en wordt vaak over een dag verspreid gegeven. Een mogelijkheid voor een andere indeling bestaat.

Afsluiting:
Aan het eind van de opleiding maakt u een theorie-examen (en wanneer nog niet in het bezit van een geldig diploma Eerste Hulp, dan volgt een praktijkexamen). Wanneer u aan de gestelde eisen voldoet, ontvangt u het diploma.

Toelatingsvoorwaarden:
U dient de Nederlandse taal op een redelijk spraak-, lees- en schrijfniveau te beheersen, daarnaast is het van belang dat de u fysiek in staat bent om alle handelingen uit te voeren. Wanneer u in het bezit bent van het diploma Eerste Hulp, dan is een aangepast programma mogelijk. Een specifieke vooropleiding is niet noodzakelijk.

Vrijstellingen en eerder verworven competenties (EVC’s):
Voor deze opleiding bestaat er geen mogelijkheid voor het aanvragen van vrijstellingen op basis van eerder verworven competenties of reeds behaalde certificaten/diploma’s.

Locatie:
De opleiding kan op een opleidingslocatie van Medicales worden gegeven. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de opleiding binnen uw bedrijf te verzorgen.

Kosten:
Wanneer u de opleiding vanuit open inschrijving bij ons op de opleidingslocatie volgt, een incompanytraining wenst of wanneer u met een groep bent, kunt u te allen tijde een offerte aanvragen.


Opleidingscode : ME-021031
Opleidingstitel  : Opleiding tot Eerstehulpverlener bij Drugs en drankongevallen