Reanimatie

Doel van de opleiding:
Na afloop van deze opleiding kan de cursist in geval van een circulatiestilstand borstcompressies en mond-op-mondbeademing geven (reanimeren) en een AED bedienen.

Doelgroep:
Deze opleiding is bestemd voor iedereen die in afwachting van professionele hulp levensreddende handelingen wil kunnen uitvoeren.

Wat doet een BLS’er?
Een BLS’er is in staat om in geval van een circulatiestilstand bij een persoon borstcompressies en mond-op-mondbeademing toe te passen (reanimatie) en kan handelen in het geval van de meest voorkomende levensbedreigende stoornissen.

Inhoud van de opleiding:
In het programma van de opleiding worden de volgende onderwerpen behandeld:
- Inleiding in de BLS;
- Herkennen van een circulatiestilstand;
- Toepassen van basale reanimatie;
- Gebruik van een AED;
- Handelen bij een bewusteloze (stabiele zijligging);
- Handelen bij een verslikking of verstikking;
- Achtergrondinformatie rond het onderwerp reanimatie.

Bij het overbrengen van de leerstof wordt gebruik gemaakt van simulatiemateriaal (reanimatiepoppen en anatomiemodellen). Daarnaast zorgt de instructeur voor een interactieve leeromgeving door het gebruik van verschillende didactische vaardigheden.

Inclusief:
Bij de opleiding is het cursusmateriaal, certificering (inclusief een pasje op creditcardformaat met een persoonsgebonden certificaatnummer) en koffie en thee inbegrepen.

Duur van de opleiding:
De opleiding duurt zes uur en wordt in een dag gegeven.

Afsluiting:
Wanneer u tijdens de opleiding laat zien dat u competent bent in het uitvoeren van de handelingen, dan ontvangt u het certificaat.

Toelatingsvoorwaarden:
U dient de Nederlandse taal op een redelijk spraak-, lees- en schrijfniveau te beheersen, daarnaast is het van belang dat de u fysiek in staat bent om alle handelingen uit te voeren. Een specifieke vooropleiding is voor deze opleiding geen vereiste.

Vrijstellingen en eerder verworven competenties (EVC’s):
Voor deze opleiding bestaat er geen mogelijkheid voor het aanvragen van vrijstellingen op basis van eerder verworven competenties of reeds behaalde certificaten/diploma’s.

Locatie:
De opleiding kan op een opleidingslocatie van Medicales worden gegeven. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de opleiding binnen uw bedrijf te verzorgen.

Kosten:
Wanneer u de opleiding vanuit open inschrijving bij ons op de opleidingslocatie volgt, een incompanytraining wenst of wanneer u met een groep bent, kunt u te allen tijde een offerte aanvragen.


Opleidingscode : ME-023011
Opleidingstitel  : Opleiding tot provider Basic Life Support en Automatische Externe Defibrillator