PBLS

Doel van de opleiding:
Na afloop van deze opleiding kan de cursist in geval van een circulatiestilstand bij een baby en een kind borstcompressies en mond-op-mondbeademing geven (reanimeren) en een AED bedienen.

Doelgroep:
Deze opleiding is bestemd voor iedereen die in afwachting van professionele hulp levensreddende handelingen specifiek bij baby’s en kinderen wil kunnen uitvoeren.

Wat doet een PBLS’er?
Een PBLS’er is in staat om in geval van een circulatiestilstand bij een kind of baby borstcompressies en mond-op-mondbeademing toe te passen (reanimatie) en kan handelen in het geval van de meest voorkomende levensbedreigende stoornissen.

Inhoud van de opleiding:
In het programma van de opleiding worden de volgende onderwerpen behandeld:
- Inleiding in de PBLS;
- Herkennen van een circulatiestilstand bij baby’s en kinderen;
- Toepassen van basale reanimatie bij baby’s en kinderen;
- Gebruik van een AED bij baby’s en kinderen;
- Handelen bij bewusteloze baby’s of kinderen (stabiele zijligging);
- Handelen bij een verslikking of verstikking bij baby’s en kinderen;
- Achtergrondinformatie rond het onderwerp kinderreanimatie.

Bij het overbrengen van de leerstof wordt gebruik gemaakt van simulatiemateriaal (reanimatiepoppen en anatomiemodellen). Daarnaast zorgt de instructeur voor een interactieve leeromgeving door het gebruik van verschillende didactische vaardigheden.

Inclusief:
Bij de opleiding is het cursusmateriaal, certificering (inclusief een pasje op creditcardformaat met een persoonsgebonden certificaatnummer) en koffie en thee inbegrepen.

Duur van de opleiding:
De opleiding duurt vijf uur en wordt in een dag gegeven.

Afsluiting:
Wanneer u tijdens de opleiding laat zien dat u competent bent in het uitvoeren van de handelingen, dan ontvangt u het certificaat.

Toelatingsvoorwaarden:
U dient de Nederlandse taal op een redelijk spraak-, lees- en schrijfniveau te beheersen, daarnaast is het van belang dat de u fysiek in staat bent om alle handelingen uit te voeren. Een specifieke vooropleiding is voor deze opleiding geen vereiste.

Vrijstellingen en eerder verworven competenties (EVC’s):
Voor deze opleiding bestaat er geen mogelijkheid voor het aanvragen van vrijstellingen op basis van eerder verworven competenties of reeds behaalde certificaten/diploma’s.

Locatie:
De opleiding kan op een opleidingslocatie van Medicales worden gegeven. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de opleiding binnen uw bedrijf te verzorgen.

Kosten: 
Wanneer u de opleiding vanuit open inschrijving bij ons op de opleidingslocatie volgt, een incompanytraining wenst of wanneer u met een groep bent, kunt u te allen tijde een offerte aanvragen.


Opleidingscode : ME-023021
Opleidingstitel  : Opleiding tot provider Pediatric Basic Life Support en Automatische Externe Defibrillator